בחלוף שלושים השנים האחרונות חלו לא מעט שינויים בעולם הרפואה וברפואת השיניים בפרט, כאשר אנו עדים לחידושים מגוונים המאפשרים למטופלים לחסוך לא רק זמן החלמה ארוך וכואב, אלא גם לא מעט כסף.
מבין החידושים הללו אפשר למצוא מגוון פתרונות וטיפולים המיועדים למטופלים הסובלים ממחסור בעצם השן, טיפול שכזה שכיח בקרב מטופלים הזקוקים להשתלת שיניים. אך הם מצריכים מהמטופלים לעבור לא רק מספר בדיקות מקיפות אלא גם הליך פולשני שעלול בסופו ליצור דלקות שונות ולהותיר את המטופל בזמן החלמה והמתנה ארוכים מהרגיל. ובהינתן כל החידושים האחרונים, מומלץ להכיר את הפתרונות עבור מטופלים הסובלים ממחסור בעצם לקראת 2022

שתלים קצרים

השתלים הקצרים בישראל הפכו ליותר הרבה יותר שכיחים משהיו בעבר, כאשר כיום ניתן להשיג שתלים אלו במספר רב של מרפאות ברחבי הארץ. עם זאת אם בעבר שוק השתלים הקצרים היה שייך בעיקר לחברת "בייקון", כיום ניתן למצוא עוד שתלים קצרים היכולים לענות על אותן הבעיות בצורה לא פחות טובה. שתלים כמו "פירמדון" הישראלית ו" Straumann" השוויצרית הפכו לזמינים יותר משהיו בעבר, חשוב לציין כי שתי החברות המייצרות את השתלים הקצרים, עושות זאת בניסיון רב שנים בייצור וטיפול במחלות דנטליות כאלו ואחרות. כך שלשנת 2022 יוכלו מטופלים הסובלים ממחסור בעצם השן לקבל מנעד גדול יותר של בחירה בין השתלים הקצרים שמוצעים.

לא רק שתלים קצרים

מלבד השתלים הקצרים ניתן למצוא כיום גם שתלים למחוסרי עצם כמו שתלים זיגומטיים או שתלים בזאליים, מבצעים פעולות "עקיפה" למחסור השן.
השתל הזיגומטיי למשל מצליח לדלג על השתלת העצם והרמת הסינוס ולהתברג על עצם הלסת התחתונה, מכך ניתן גם להבין כי שתלים אלו מיועדים להשתלות שיניים בלסת התחתונה בלבד. שתל זה המתברג אל עצם הלסת מקבל בסיס יציב ואורכו נע בין 3 עד 5 מ"מ של שתל טיטניום. שתל בזאלי לעומת זאת מורכב על גבי רקמות החניכיים ולא באמצעות הברגה אלא שקצה השתל מעוצב כדיסק ומתחבר בצורה אנכית אל האזור המבוקש.